Brygger: Ole Kristian Nylund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11A Belgisk dubbel/Bruin
OG: 1070
FG: 1016
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 185,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 54 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 gram Bestmalz pilsner malt
2000 gram Bestmalz pale malt
500 gram Bestmalz munich malt
400 gram Weyermann Biscuit malt
365 gram Weyermann Special B malt
35 gram Weyermann Carafa Special III malt
500 gram mørk candy sirup (koker i 6 min)

[B]Humle og krydder[/B]
20 gram Perle pellets 9,0% 60 minutter
22 gram Saaz pellets 3,5% 15 minutter
Skall fra 1 appelsin 2 minutter
8 gram korianderfrø 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Halv tablett protafloc
Halv teskje Whitelabs WLN1000 gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter ved 66 C.
5 minutter ved 75 C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530 Abbey Ale
Gjærmengde: 1 rør i 1 liter starter.
Informasjon om gjæring:
2 uker ved 20-22 C.
5 uker 12-14 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. november 2012
Flasket: 5. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N