Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 21 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.000 kg Maris Otter Malt (85.98%)
0.600 kg Crystal 60 (5.16%)
0.500 kg Cane Sugar (4.3%)
0.370 kg Caramunich II (3.18%)
0.150 kg Biscuit (1.29%)
0.010 kg Chocolate, Pale (0.09%)

[B]Humle og krydder[/B]
40.0 g Target Pellet (10.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
30.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
30.0 g Northdown Pellet (8.1% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
30.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.6 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
30.0 g CaCl2 (33%) - Calcium Chloride  @ 0 Minutes (Mash)
5.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
10.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 0 Minutes (Mash)
5.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, magnetrører
Informasjon om gjæring:
Fermented at 19°C with WLP002 - English Ale

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. mars 2013
Flasket: 23. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N