Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4B Engelsk best bitter OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 21 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10.000 kg Maris Otter Malt (85.98%) 0.600 kg Crystal 60 (5.16%) 0.500 kg Cane Sugar (4.3%) 0.370 kg Caramunich II (3.18%) 0.150 kg Biscuit (1.29%) 0.010 kg Chocolate, Pale (0.09%) [B]Humle og krydder[/B] 40.0 g Target Pellet (10.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L) 30.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L) 30.0 g Northdown Pellet (8.1% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L) 30.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.6 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 30.0 g CaCl2 (33%) - Calcium Chloride @ 0 Minutes (Mash) 5.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash) 10.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash) 5.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, magnetrører Informasjon om gjæring: Fermented at 19°C with WLP002 - English Ale [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. mars 2013 Flasket: 23. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N