Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1117
FG: 1031
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 11,5%
Beregnet IBU: 103,0
Beregnet farge: 23 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
14000 gram Pils malt
100 gram Crystal malt
1000 gram DME

[B]Humle og krydder[/B]
40 gram Colombus 14,5% 90 min
40 gram Colombus 14,5% 60 min
40 gram Colombus 14,5% 30 min
40 gram Saaz 3,5% 15 min
40 gram Saaz 3,5% 5 min
40 gram Colombus 14,5% -1 min
5 gr Saaz 3,5% -1 min
90 gram Colombus 14,5% tørrhumle 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
2kpsl servomyces
2ts gjærnæring
1ts irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
70 minutter @ 64-63 grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP510
Gjærmengde: 750 bill celler
Informasjon om gjæring:
Tilsatt 2 min O2, ved 1L/min
Gjæret 2 uker ved 20 grader C

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2,3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. mars 2012
Flasket: 23. april 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N