Brygger: Arne Mo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1076 FG: 1022 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 47,0l Alkoholstyrke: 6,9% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 130 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner malt, 3EBC, 6528 g Munich malt 20EBC. 11869 g Cara malt, 37 EBC, 535 g Crystal malt, 135EBC, 783 g Weyermann carafa sp, 1220 EBC, 321 g [B]Humle og krydder[/B] Magnum, 10,5 %, 63 g. 90 min Hersbrucker, 5,9%, 74 g, 15 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 55 grader 15 min, 66 grader 45 min, 77 grader 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager S-23 Gjærmengde: 2l slurry fra 1502 Informasjon om gjæring: Stod på 7-8 grader 2 dgr. Pitchet gjær fra 1502, ca 1 liter slurry til hvert av karene. Satte til gjæring på 8-9 grader i 60 dager. Benyttet O2, fullt trykk i 30 sek (litt kort tid, kunne vært 1 min) [B]Kommentarer[/B] Opprinnelig Gahrs oppskrift, men mer bitterhumlet: 1) 1, brygg på nytt utstyr, trodde jeg skulle få 60 l , men endte opp med 47 l øl. 2) bitterhule tilsatt fra kokestart, og var med i 90 min, i stedet for bare 60 min. Mesteparten av bitterheten forsvant til jul. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. mai 2015 Flasket: 1. juli 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N