Brygger: Arne Mo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1076
FG: 1022
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 130 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner malt, 3EBC, 6528 g
Munich malt 20EBC. 11869 g
Cara malt, 37 EBC,  535 g
Crystal malt, 135EBC, 783 g
Weyermann carafa sp, 1220 EBC,  321 g

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum, 10,5 %, 63 g. 90 min
Hersbrucker, 5,9%, 74 g, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
55 grader 15 min, 66 grader 45 min, 77 grader 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager S-23
Gjærmengde: 2l slurry fra 1502
Informasjon om gjæring:
Stod på 7-8 grader 2 dgr. Pitchet gjær fra 1502, ca 1 liter slurry til hvert av karene. Satte til gjæring på 8-9 grader i 60 dager.

Benyttet O2, fullt trykk i 30 sek (litt kort tid, kunne vært 1 min)

[B]Kommentarer[/B]
Opprinnelig Gahrs oppskrift, men mer bitterhumlet:
1) 1, brygg på nytt utstyr, trodde jeg skulle få 60 l , men endte opp med 47 l øl.
2) bitterhule tilsatt fra kokestart, og var med i 90 min, i stedet for bare 60 min.
Mesteparten av bitterheten forsvant til jul.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. mai 2015
Flasket: 1. juli 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N