Brygger: Arne Martin Aurlien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1076
FG: 1005
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 92,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5700 g pale malt
500 g hvetemalt
500 g medium krystallmalt
1000 g Kamahi-honning fra New Zealand (tilsatt gjæringsspann etter stormgjæring)

[B]Humle og krydder[/B]
20g Chinook 12,4% pellets 20 min
20g NZ Cascade 9,1% pellets 20 min
20g NZ Motueka 8,0% pellets 20 min
20g Chinook 12,4% pellets 10 min
20g NZ Cascade 9,1% pellets 10 min
20g NZ Motueka 8,0% pellets 10 min
20g NZ Nelson Sauvin 12,3% pellets 10 min
30g NZ Motueka 8,0% pellets 5 min
30g NZ Cascade 9,1% pellets 5 min
20g Chinook 12,4% pellets 5 min
20g NZ Nelson Sauvin 12,3% pellets 5 min
30g NZ Cascade 9,1% pellets 0 min
30g NZ Motueka 8,0% pellets 0 min
20g Chinook 12,4% pellets 0 min
20g NZ Nelson Sauvin 12,3% pellets 0 min
50g NZ Motueka 8,0% pellets Løst i gjæringsspann 10 dager
50g NZ Cascade 9,1% pellets Løst i gjæringsspann 10 dager
30g NZ Cascade 9,1% pellets Tørrhumlet på fat 5 dager
30g NZ Motueka 8,0% pellets Tørrhumlet på fat 5 dager
20g Chinook 12,4% pellets Tørrhumlet på fat 5 dager
20g NZ Nelson Sauvin 12,3% pellets Tørrhumlet på fat 5 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
6 gram Klar Urt 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter
Koketid: 60 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 1 pakke i 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader i 4 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2013
Flasket: 8. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F