Brygger: Geir Ove Skaarstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8C Oatmeal stout)
Ekstra ingredienser: Lakrisrot
OG: 1061
FG: 1015
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.33 kg	Warminster - Maris Otter Pale Ale Malt	38	2.5	81.9%
0.1 kg	Belgian - Roasted Barley	30	575	1.5%
0.15 kg	Belgian - Chocolate	30	340	2.3%
0.53 kg	Flaked Oats	37	1	8.1%
0.2 kg	Warminster - Brown	32	55.9	3.1%
0.2 kg	Warminster - Crystal 400	33	203.2	3.1%
6.51 kg	Total

[B]Humle og krydder[/B]
10 g	Phoenix	Pellet	11.4	Boil	60 min
10 g	Phoenix	Pellet	11.4	Boil	30 min
20 g	Phoenix	Pellet	11.4	Boil	20 min
20 g	Fuggles	Pellet	4.5	Boil	20 min
10 g	Fuggles	Pellet	4.5	Boil	10 min
25 gram lakrisrot 20 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 C	15 min
68 C	45 min
70 C	 5 min
78 C	5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1028  og M42
Gjærmengde: 1 pakke av hver
Informasjon om gjæring:
1 pakke London Ale 1028 og 1 pakke Mangrove Jack`s M42 tørrgjær. 
Gjæret i 4 uker. 
3 uker på 18`C og 1 uke på 12`C før flasketapping. Karbonert med 6 gram sukker pr. liter. Kokt sukkerlake. Gjæret på flaske i 2 uker på 20`C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. desember 2016
Flasket: 18. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N