Brygger: Pål Torgersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,052 FG: 1,012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 51 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsnermalt 6RW (Castle Malting) (3,4 EBC) Munich Malt (17.7 EBC) Caramel/Crystal Malt - 80L (150.0 EBC) Wheat Malt, Dark (17.7 EBC) Carafa II (1150.0 EBC) [B]Humle og krydder[/B] Perle (9,00 %) Hallertauer Mittelfrüh (3,6 %) [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk v/54 grader C Oppvarming til 63 grader C over 15 minutter. Hold 63 grader C i 25 minutter. Øk temperaturen over 10 minutter til 72 grader C og hold denne temperaturen i 20 min. Deretter økning av temperatur til 78 grader C og hold denne i 10 minutter (utmesk). Meskeutstyr: Speidel 20L [B]Gjæring[/B] Gjærtype: German Lager, WLP830 Gjærmengde: 546 mrd Informasjon om gjæring: Pitchet gjær v/ 10 grader C og holdt denne i 8 dager. Diacetylrest, 1 grad økning i døgnet til 14 grader C og deretter 14 grader C i 2 døgn før senking av temperatur med 1 grad C i døgnet til 10 grader C. Holdt 10 grader C frem til flasking. Totalt gjæringsløp 27 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. august 2015 Flasket: 29. august 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N