Brygger: Pål Torgersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,052
FG: 1,012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 51 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt 6RW (Castle Malting) (3,4 EBC)
Munich Malt (17.7 EBC)		Caramel/Crystal Malt - 80L (150.0 EBC)	
Wheat Malt, Dark (17.7 EBC)
Carafa II (1150.0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
Perle (9,00 %)
Hallertauer Mittelfrüh (3,6 %)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk v/54 grader C
Oppvarming til 63 grader C over 15 minutter. Hold 63 grader C i 25 minutter. Øk temperaturen over 10 minutter til 72 grader C og hold denne temperaturen i 20 min. Deretter økning av temperatur til 78 grader C og hold denne i 10 minutter (utmesk). Meskeutstyr: Speidel 20L

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: German Lager, WLP830
Gjærmengde: 546 mrd
Informasjon om gjæring:
Pitchet gjær v/ 10 grader C og holdt denne i 8 dager. Diacetylrest, 1 grad økning i døgnet til 14 grader C og deretter 14 grader C i 2 døgn før senking av temperatur med 1 grad C i døgnet til 10 grader C. Holdt 10 grader C frem til flasking. Totalt gjæringsløp 27 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. august 2015
Flasket: 29. august 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N