Brygger: Jan Erik Garshol
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1074
FG: 1015
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,6%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5750 g Weyermann Vienna, EBC 7
500 g Weyermann Abbey, EBC 55
1000 g Raffinert sukker

[B]Humle og krydder[/B]
15g Galena 13,3% 2012 
30g EKG 5,7 2014
30g Cluster 6,3% 2012

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
62ºC --> 66ºC, 60 min

Sukker er tilsatt mot slutten av kokeperioden

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: GB Trapist
Gjærmengde: 90 ml fersk slurry 
Informasjon om gjæring:
Romtemeratur i 21 dager

Gjeren er basert på 3-4 ulike WLP stammer og noken flaske dregs. Har gått mange generasjoner hjå meg.

[B]Kommentarer[/B]
Hadde forventet at den skulle få noko lavare FG; men den har både bitterhet og alkehol til å kunne bære ein del rest sødme.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. februar 2016
Flasket: 28. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N