Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1042
FG: 1011
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,1%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3400 g Pale malt
830 g Munich malt 15 ebc
220 g CaraMunich 90 ebc
100 g Amber malt

[B]Humle og krydder[/B]
23 g Northern Brewer pellets 10.5% 60 min
13 g East Kent Golding pellets  6.1% 10 min
46 g Fuggle 6.7% 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Litt kalsiumsulfat og -klorid i mesken. Irish moss og gjærnæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
63 mashin
67 60 min
72 10 min
77 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY1318
Gjærmengde: Top cropper direkte
Informasjon om gjæring:
2 uker i romtemp, 19 grader

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med 100 g sukker.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. januar 2014
Flasket: 8. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N