Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1065
FG: 1012
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 27,1
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
11 kg Munchenermalt (Bamberg)
1.5 kg caramalt (Vikingmalt)
150gr Svartmalt (Vikingmalt)

[B]Humle og krydder[/B]
90 gr Spalt-spalter pellets 7.8% 90 minutter
90 gr Saaz pellets 3.4% 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
1 tabl Protafloc 10 min igjen av koketid

[B]Meskeinformasjon[/B]
Inndirekte innmesking til 57gr.
Henstand 10 min.
Temperaturheising til forsukringstemperatur 67 gr
Forsukringstid 60 min
Brukt ca 65 liter vann i innmesking

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær fra Arendals Bryggeri
Gjærmengde: ca 1 liter til 86 liter vørter
Informasjon om gjæring:
Gjæringstemperatur 8.5 gr i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
Brukt 320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring.
P g a høy alkoholprosent er jeg noe usikker på en dette ølet er påmeldt i riktig klasse.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. august 2012
Flasket: 8. september 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N