Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1065 FG: 1012 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 7,5% Beregnet IBU: 27,1 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang) 11 kg Munchenermalt (Bamberg) 1.5 kg caramalt (Vikingmalt) 150gr Svartmalt (Vikingmalt) [B]Humle og krydder[/B] 90 gr Spalt-spalter pellets 7.8% 90 minutter 90 gr Saaz pellets 3.4% 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking 1 tabl Protafloc 10 min igjen av koketid [B]Meskeinformasjon[/B] Inndirekte innmesking til 57gr. Henstand 10 min. Temperaturheising til forsukringstemperatur 67 gr Forsukringstid 60 min Brukt ca 65 liter vann i innmesking [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær fra Arendals Bryggeri Gjærmengde: ca 1 liter til 86 liter vørter Informasjon om gjæring: Gjæringstemperatur 8.5 gr i 14 dager [B]Kommentarer[/B] Brukt 320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring. P g a høy alkoholprosent er jeg noe usikker på en dette ølet er påmeldt i riktig klasse. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. august 2012 Flasket: 8. september 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N