Brygger: Jan Erik Garshol
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1045
FG: 1008
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3500 g Vienna, EBC 7
2000 g Munich, EBC 15
500 g Weyermann Chocolate Rye EBC 500

[B]Humle og krydder[/B]
50g@60min 1,6% Hersbrucher
20g@30min 5,7% EKG
64g@15min 4,8% H.Mittelfru

[B]Andre ingredienser[/B]
7g Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
30 min@50ºC
30 min@68ºC
15 min@70ºC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-Safal 04 + 05
Gjærmengde: 2 pk 
Informasjon om gjæring:
1. dag 20ºC
2. dag 24ºC
3. dag 22 ºC
4+ dag 21 ºC

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. desember 2014
Flasket: 21. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N