Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,068 FG: 1,020 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 6,5% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 72 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale malt 83% Flaket Havre 5% Amber malt 70 EBC 3% Victory 55 EBC 1% Pale Chocolate 600 EBC 3% Chocolate 1200 EBC 1% Carafa Special 3 1400 EBC 1% [B]Humle og krydder[/B] 60 min total koketid. Citra 0.6g/l kok 60 min Centennial 0.6g/l kok 30 min Citra 0.4g/l kok 10 min Centennial 0.4g/l kok 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering Meskevann(18l) og Skyllevann (18l): 0.1 g/l pH5.2 Stabilizer, 0.1 g/l CaCl2 (kalsiumklorid) I sjokolademalt/carafa før tilsetting til mesk (18l): 0.1g/l CaCO3 (kalsiumkarbonat), 0.1g/l NaHCO3 (natron) Kjeletilsetning (25l): 0.07 g/l CaCl2 siste 10 min. Benyttet defoamer og Super Moss [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader 60 min, utmesk 78 grader i 15 min. De tre mørkeste maltene meskes ikke. Tilsettes på toppen av mesk ved oppstart av utmesk. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 1.5 dl vasket slurry Informasjon om gjæring: ca 300 mrd celler til 23 l vørter Startet på 18 grader økt gradvis til 21 fra dag 3 til 6. Gjæret to uker før cold crash til 4 grader over 48 timer [B]Kommentarer[/B] Karbonert med 5g/l mørk sirup [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. januar 2015 Flasket: 1. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N