Brygger: Sindre Olav Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,068
FG: 1,020
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 72 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt 83%
Flaket Havre 5%
Amber malt 70 EBC 3%
Victory 55 EBC 1%
Pale Chocolate 600 EBC 3%
Chocolate 1200 EBC 1%
Carafa Special 3 1400 EBC 1%

[B]Humle og krydder[/B]
60 min total koketid.
Citra 0.6g/l kok 60 min
Centennial 0.6g/l kok 30 min
Citra 0.4g/l kok 10 min
Centennial 0.4g/l kok 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering 
Meskevann(18l) og Skyllevann (18l): 0.1 g/l pH5.2 Stabilizer, 0.1 g/l CaCl2 (kalsiumklorid)

I sjokolademalt/carafa før tilsetting til mesk (18l): 0.1g/l CaCO3 (kalsiumkarbonat), 0.1g/l NaHCO3 (natron)

Kjeletilsetning (25l): 0.07 g/l CaCl2 siste 10 min.
Benyttet defoamer og Super Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader 60 min, utmesk 78 grader i 15 min.

De tre mørkeste maltene meskes ikke. Tilsettes på toppen av mesk ved oppstart av utmesk.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 1.5 dl vasket slurry
Informasjon om gjæring:
ca 300 mrd celler til 23 l vørter

Startet på 18 grader økt gradvis til 21 fra dag 3 til 6. Gjæret to uker før cold crash til 4 grader over 48 timer

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med 5g/l mørk sirup

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. januar 2015
Flasket: 1. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N