Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1057
FG: 1008
Mengde vørter: 42,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt   5 EBC   6500 g 
Pale Malt 7 EBC   7 EBC   1000 g 
Cara Crystal 120 EBC   120 EBC   400 g 
Chocolate Malt   800 EBC   100 g 
Dry Light Extract   8 EBC   2000 g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 16% alpha   35 g   60 minutes 
Simcoe 13% alpha   17 g   60 minutes 
Chinook 12.6% alpha   21 g   45 minutes 
Centennial 10% alpha   33 g   30 minutes 
Citra 12% alpha   53 g   15 minutes 
50 gr. Amarillo (11.9 %) 10 min.
80 gr. Amarillo (11.9 %) 0 min.
60 gr. Simcoe(12 %) 0 min. Tørrhumlet etter 5 dagers gjæring, i 7 dager, med 60 gr. Citra og 110 gr. Simcoe.

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts Irish Moss 10 min. 
1 ts. Gjærnæring kok 10 min. 
2 ts 5,2 og 2 ts. Gypsum. 
8 dråper FoamControl

[B]Meskeinformasjon[/B]
65-66 grader 75 min og skylling 78 grader. Koker DME separat i en 10 liters kjele, som deretter fordeles på to gjæringssbøtter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 California Al
Gjærmengde: Starter 4 liter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18-20 grader.Gjæret i to separate bøtter med ca. 21 liter i hver.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. januar 2014
Flasket: 30. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F