Brygger: Frode Elias Synnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1101
FG: 1017
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 93,0
Beregnet farge: 141 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC 9000 g
Billingtons Melassesukker 302 g
Crystal Malt 135 ebc 400 g
Crystal Rug 190 ebc 400 g
Chocolate Malt	 800 EBC 250 g
Black Malt 1200 ebc 500 gr
Roasted barley 1400 ebc 850 gr
Demererasukker 150 gr
Flaked Barley	4 EBC 1300 g
Kaffimalt 250 gram
Røykmalt (stjørdalsmalt) 500 g.

[B]Humle og krydder[/B]
Target 11 %, 88 gr, 60 min.
Bramling 6 %, 10 gr, 30 min.
EKG 4,1 %, 42 gr, 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 - 65 grader i 90 minutt + skylling og utmesk.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 005 British ale
Gjærmengde: Etter mrmalty.com
Informasjon om gjæring:
Starta på 17 grader. Frå 3. dag auka gradvis opp til 21 grader der det stod fram til flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. mai 2013
Flasket: 6. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N