Brygger: Frode Elias Synnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1101 FG: 1017 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 28,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 93,0 Beregnet farge: 141 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 9000 g Billingtons Melassesukker 302 g Crystal Malt 135 ebc 400 g Crystal Rug 190 ebc 400 g Chocolate Malt 800 EBC 250 g Black Malt 1200 ebc 500 gr Roasted barley 1400 ebc 850 gr Demererasukker 150 gr Flaked Barley 4 EBC 1300 g Kaffimalt 250 gram Røykmalt (stjørdalsmalt) 500 g. [B]Humle og krydder[/B] Target 11 %, 88 gr, 60 min. Bramling 6 %, 10 gr, 30 min. EKG 4,1 %, 42 gr, 1 min. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 66 - 65 grader i 90 minutt + skylling og utmesk. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 005 British ale Gjærmengde: Etter mrmalty.com Informasjon om gjæring: Starta på 17 grader. Frå 3. dag auka gradvis opp til 21 grader der det stod fram til flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. mai 2013 Flasket: 6. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N