Brygger: Bjarte Nataas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1095
FG: 1025
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 153 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.5 kg Pale Ale	 malt
2.5 kg Munich Light	
1kg	Chocolate malt
2kg	De-Husked Caraf III - (late addition)	
1.5 kg Roasted Barley - (late addition)	
0.75 kg Crystal 60L
6 kg	Dry Malt Extract - Extra Light - (late addition)

[B]Humle og krydder[/B]
100g Warrior 60min
70g Willamette 10min
30g Willamette 2min

[B]Andre ingredienser[/B]
50g mørk eikechips, dynket i whisky, etter 14 dager
20g vaniljepulver, dynket i whisky, etter 19 dager

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 60min, 76 grader i 10min. 

Ristet bygg og Carafa III Special ble kaldbrygget dagen før, og vannet derfra ble varmet opp og brukt som skyllevann. Dette for å begrense den brente smaken.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 2L gjærkake
Informasjon om gjæring:
18 grader i to uker, 20 grader i en uke.

[B]Kommentarer[/B]
Alternativ ABV-formel: ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794). http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. februar 2015
Flasket: 15. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N