Brygger: Bjarte Nataas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: OG: 1095 FG: 1025 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 153 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.5 kg Pale Ale malt 2.5 kg Munich Light 1kg Chocolate malt 2kg De-Husked Caraf III - (late addition) 1.5 kg Roasted Barley - (late addition) 0.75 kg Crystal 60L 6 kg Dry Malt Extract - Extra Light - (late addition) [B]Humle og krydder[/B] 100g Warrior 60min 70g Willamette 10min 30g Willamette 2min [B]Andre ingredienser[/B] 50g mørk eikechips, dynket i whisky, etter 14 dager 20g vaniljepulver, dynket i whisky, etter 19 dager [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 60min, 76 grader i 10min. Ristet bygg og Carafa III Special ble kaldbrygget dagen før, og vannet derfra ble varmet opp og brukt som skyllevann. Dette for å begrense den brente smaken. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 2L gjærkake Informasjon om gjæring: 18 grader i to uker, 20 grader i en uke. [B]Kommentarer[/B] Alternativ ABV-formel: ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794). http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/ [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. februar 2015 Flasket: 15. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N