Brygger: John M. Nordgaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1059
FG: 1015
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 29 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5 kg Maris Otter Pale Malt
500 g Crystal Malt 150
40 g	Roasted Barley
150 g Lys DME
200 g Rørsukker

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Target (10,4%) pellets
20 g Northdown (8,9%) pellets
5 g EKG (6,4%) pellets

10 g Challenger (tørrhumle)
10 g EKG (tørrhumle)

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 Whirlfloc tablet

[B]Meskeinformasjon[/B]
67°C Saccharification 60 min
78°C Mash Out 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1968
Gjærmengde: 200 mrd celler
Informasjon om gjæring:
2 uker gjæring ved 18-20°C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2015
Flasket: 12. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N