Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 10B Lys sterk belgisk ale)
Ekstra ingredienser: Tripel med honning og honningkagekrydder
OG: 1,072
FG: 1,010
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 g Pilsner malt (3 EBC)
900 g honning (tilsatt ved -20 min. kok)
750 g Hvetemalt (5 EBC)
300 g Torrified wheat (4 EBC)
300 g Biscuit malt (50 EBC)
100 g Dark Crystal (275 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
20 g Styrian Goldings (5,4 %)

-30 min:
20 g Styrian Goldings (5,4 %)

Krydder tilsatt etter 5 dagers gjæring:
10 gram brunkagekrydder (nellik, allehånde, ingefær, muskat)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
1 tsk. gjærnæring
0,5 stk. Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking, 45 min. @ 66 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Slurry
Gjærmengde: 0,5 liter
Informasjon om gjæring:
18 dager @ ca 16 grader

[B]Kommentarer[/B]
Slurry fra tidligere belgisk brygg, opprinnelig WLP50, 530, 540.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. september 2013
Flasket: 30. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N