Brygger: Kjetil A. Sørgaarden Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,104 FG: 1,026 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 10,25% Beregnet IBU: 90,0 Beregnet farge: 100 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1,6 Kg Pale Malt (4 EBC) 1,3 Kg Munich Malt (20 EBC) 0,75 Kg Flaket Havre 0,60 Kg Caramalt (3,9 EBC) 0,60 Kg Crystal (60L/120 EBC) 0,60 Kg Chocolate Malt (690 EBC) 0,50 Kg Roasted Barley (600 EBC) 2,80 Kg Light DME [B]Humle og krydder[/B] 40g Columbus @ 60 min 40g Columbus @ 30 min 20g Columbus @ 10 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 40C for 20min Protein Rest at 52 for 20 min Step 1 64C for 60 min Step 2 67C for 180 min Step 3 68C for 180 min Step 4 69C for 180 min Mash Out 76 C for 20 min Skylling med 8L @ 78 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 2 Pakker, 2L Starter Informasjon om gjæring: 4 Uker @ 17.5 C Lagring på fat 484 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. oktober 2016 Flasket: 17. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F