Brygger: Kjetil A. Sørgaarden
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,104
FG: 1,026
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 10,25%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 100 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1,6 Kg Pale Malt (4 EBC) 
1,3 Kg Munich Malt (20 EBC) 
0,75 Kg Flaket Havre 
0,60 Kg Caramalt (3,9 EBC) 
0,60 Kg Crystal (60L/120 EBC) 
0,60 Kg Chocolate Malt (690 EBC) 
0,50 Kg Roasted Barley (600 EBC)
2,80 Kg Light DME

[B]Humle og krydder[/B]
40g Columbus @ 60 min 
40g Columbus @ 30 min 
20g Columbus @ 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 40C for 20min  
Protein Rest at 52 for 20 min
Step 1 64C for 60 min
Step 2 67C for 180 min 
Step 3 68C for 180 min 
Step 4 69C for 180 min
Mash Out 76 C for 20 min 

Skylling med 8L @ 78 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2 Pakker, 2L Starter
Informasjon om gjæring:
4 Uker  @ 17.5 C
Lagring på fat 484 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2016
Flasket: 17. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F