Brygger: Ole Christian Schmidt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 5C Engelsk dark mild)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1,069
FG: 1,015
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 6,9
Beregnet farge: 30,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 kg Melanoidin
4 kg Pale Ale
2 kg honning

[B]Humle og krydder[/B]
28 g East Kent Golding

45 g Kanelstang
45 g Hel svart pepper
45 g Revet ingefær
12 g Nellikspiker

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 65 grader i 60 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 33 gram
Informasjon om gjæring:
Gjæret i romtemperatur (ca 20 grader) i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Stiller i klassen "Juleøl med tilsetninger".

Ikke basert på noen spesiell type øl, men passer kanskje best innen Engelsk Dark Mild, dog med en del høyere alkoholprosent.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. august 2016
Flasket: 8. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N