Brygger: Georg Jensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1060
FG: 1021
Mengde vørter: 34,0l
Mengde ferdig øl: 30,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6940 gram Castle malting - pale ale malt(5,9 EBC)  
650 gram Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) 	 
330 gram Brown Malt (128,1 EBC) 
330 gram Chocolate Malt (900,0 EBC) 	 
160 gram Black (Patent) Malt (1250,0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 60,0 min 
20 g Fuggles [4,50 %] - 60 min
41,93 g Fuggles [4,50 %] - Boil 30,0 min 
25,16 g Fuggles [4,50 %] - Boil 5,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min ved 67C
Partiskylling x 2 ved 76c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1028
Gjærmengde: 2 pakker i 2 liters starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 17 c romtemperatur  i 14 dager, og deretter 21 c i 4 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2012
Flasket: 27. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N