Brygger: Øyvind Langgård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1,030
FG: 1,016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 2,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 29 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2 kg Warminster Mild Malt
0.5 kg Havremalt
0.3 kg Crystal 150
0.1 kg Biscuit
0.1 kg Dark Crystal 240EBC
0.07 kg Carafa Special 3

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Sovereign Blomst FWH 60min
10 g Sovereign Blomst 60 min
30 g Sovereign Blomst 10 min
40 g Sovereign Blomst 5 min
100 g Sovereign Blomst 3 dager Tørrhumle.

[B]Andre ingredienser[/B]
3 g Kalsiumklorid (mesk)
2 g Kalsiumsulfat (mesk)
Brewbrite
Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
68*C i 60 min
76*C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP005
Gjærmengde: 1 rør
Informasjon om gjæring:
Romtemperatur i 8 dager. Tørrhumlet direkte i gjæringsspannet i 3 dager.
Flasket direkte fra gjæringsspannet.

[B]Kommentarer[/B]
Ølet ble originalt flasket på 0.75 l flaske, men for å få meldt det på til konkurransen ble ølet helt på cornelius-fat, under beskyttelse av CO2, før det ble BeerGun'et på Bjørnunger.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. februar 2016
Flasket: 25. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N