Brygger: Brynjar Sandvoll
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1095
FG: 1026
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 65,4
Beregnet farge: 92,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6500 gr Pale ale malt
1500 gr Munchen malt
1500 gr Havregryn, lett kokt
1000 gr Roasted barley
300 gr Caraf I
200 gr Special-B

[B]Humle og krydder[/B]
50 gr EKG 5.1%  FWH
40 gr Bravo 14.2% FWH
20 gr EKG 10 min kok
20 gr Bravo 10 min kok

Vaniljeekstrakt av tre vaniljestenger tilsatt ved kokeslutt

[B]Andre ingredienser[/B]
4 gr Natron
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min 67 grader
15 min 75 grader
15 min 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: Dekandert starter 2 x 1 l
Informasjon om gjæring:
Gjæret i kjeller ved ca 17 grader romtemperatur.

Ettergjæret på flaske med 100 gr sukker.

[B]Kommentarer[/B]
Lagret i kjeller ved 10-16 grader siden 27.07.2012.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. juni 2012
Flasket: 15. juli 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N