Brygger: Brynjar Sandvoll Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1095 FG: 1026 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 65,4 Beregnet farge: 92,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6500 gr Pale ale malt 1500 gr Munchen malt 1500 gr Havregryn, lett kokt 1000 gr Roasted barley 300 gr Caraf I 200 gr Special-B [B]Humle og krydder[/B] 50 gr EKG 5.1% FWH 40 gr Bravo 14.2% FWH 20 gr EKG 10 min kok 20 gr Bravo 10 min kok Vaniljeekstrakt av tre vaniljestenger tilsatt ved kokeslutt [B]Andre ingredienser[/B] 4 gr Natron 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min 67 grader 15 min 75 grader 15 min 78 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: Dekandert starter 2 x 1 l Informasjon om gjæring: Gjæret i kjeller ved ca 17 grader romtemperatur. Ettergjæret på flaske med 100 gr sukker. [B]Kommentarer[/B] Lagret i kjeller ved 10-16 grader siden 27.07.2012. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. juni 2012 Flasket: 15. juli 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N