Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7B Dunkelweizen
OG: 1052
FG: 1011
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 15,5
Beregnet farge: 43,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,30 kg Munich Malt (25,0 EBC) -  44,6 % 
3,30 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) - 44,6 % 
0,30 kg Caramalt (31,0 EBC) - 4,1 % 
0,30 kg Special B Malt (350,0 EBC) - 4,1 % 
0,20 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) - 2,7 %

[B]Humle og krydder[/B]
18,00 g Perle [9,40 %] - Boil 60,0 min - 15,5 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in at 65 C for 60 minutes, mash out at 70 degrees for 15 minutes. Sparge with 80 C water (around 10 liters).

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP300 - Hefeweizen Ale
Gjærmengde: 2 liter starter, 1 pack of yeast
Informasjon om gjæring:
Pitched yeast at 18 C. Fermented first 24 hrs at 16,5 C (21 C inside bucket), then at 19 for 3 days, continuing at 21 C for 13 days. Increased temperature to 23 degrees for the last two days before bottling.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. februar 2013
Flasket: 26. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N