Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1084
FG: 1012
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 95,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	7	EBC	11000	g	
Crystal Malt	45	EBC	600	g	
Cara Pils	4	EBC	600	g	
Honey	40	EBC	920	g	
Flaked Oats	4	EBC	2000	g	
Dry Light Extract	8	EBC	2200	g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	16.0	%	90	g	30	min	
Simcoe	13.0	%	75	g	30	min	
Chinook	12.6	%	75	g	30	min	
Centennial	10.0	%	75	g	1	min	
Citra	11.0	%	75	g	1	min	
Amarillo	6.5	%	75	g	1	min	
Amarillo	6.5	%	150	g	1	min	
Simcoe	13.0	%	150	g	1	min	
Simcoe	13.0	%	300	g	dry		
Amarillo	6.5	%	100	g	dry

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	52	°C	20	min	
Mash step	67	°C	90	min	
Mash step	78	°C	10	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 150 gram rehydrert
Informasjon om gjæring:
17	°C	7	days	
20	°C	5	days

[B]Kommentarer[/B]
1 min humlen tilsettes i whirlpoll ved 80 grader. Kjøres 30 min før videre nedkjøling.

Tørrhumles med med 100 gram Simcoe samtidig med at gjæren tilsettes, og så på nytt 200 gram (100 Simcoe og 100 Amarillo) etter 2 dager. Ytterligere 100 gram Simcoe etter ca en uke.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. mars 2017
Flasket: 16. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F