Brygger: Knut Halvorsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsener OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 44,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,7 kg Pilsnermalt, 3,5 ebc 0,3 kg Carapild, 5 enc [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfrueh, 4,5 alfa: 30 g kok 60 min 30 g kok 30 min 30 g kok 15 mm 30 g kok 1 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering i hht Gahrs artikkel på Norbrygg 1/2 ts Gjærnæring og 1 tbl whirlfloc 15 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 64 grader i 80 min, 76 grader i 10 min, skylling i 45 min, kok 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager w 34/70 Gjærmengde: 4 pk Informasjon om gjæring: Rehydrert, pitchet på 14 grader, gjæring i 18 dager på 8 grader, coldcrash til 2 grader før flasking med 6 g sukker/l. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. november 2017 Flasket: 20. desember 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N