Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsener
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,7 kg Pilsnermalt, 3,5 ebc
0,3 kg Carapild, 5 enc

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfrueh, 4,5 alfa:
30 g kok 60 min
30 g kok 30 min
30 g kok 15 mm
30 g kok 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i hht Gahrs artikkel på Norbrygg
1/2 ts Gjærnæring og 1 tbl whirlfloc 15 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader i 80 min, 76 grader i 10 min, skylling i 45 min, kok 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager w 34/70
Gjærmengde: 4 pk
Informasjon om gjæring:
Rehydrert, pitchet på 14 grader, gjæring i 18 dager på 8 grader, coldcrash til 2 grader før flasking med 6 g sukker/l.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. november 2017
Flasket: 20. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N