Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1066 FG: 1018 Mengde vørter: 76,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 18,0 Beregnet farge: 50 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Lys Munich: 8000 gr. Pilsner: 4000 gr. Crystal: 3000 gr. Cara Bohemian: 1000 gr. Melanoidin: 1000 gr. Sjoko Wheat: 500 gr. [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.9% pellets 60 min. Saaz 2.9% pellets 20 min. Saaz 2.9% pellets 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tabl. protafloc 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C 80 min. 78 C 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Munich Gjærmengde: 1,5 L.slurry 3 gen. Informasjon om gjæring: 12 dager 10 C. 11 dager 18 C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 31. mai 2014 Flasket: 23. juni 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N