Brygger: Jesper Horde
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: stjerneanis, vaniljestangen, muskat, enebær
OG: 1,068
FG: 1,011
Mengde vørter: 11,5l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 27,26
Beregnet farge: 37 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Tor lys malt ekstrakt
Honning
Tor ekstra lys malt ekstrakt
Axa 4korn (rugflak, hveteflak, havregryn, byggflak)
Sjokolade rug malt

[B]Humle og krydder[/B]
Pacific gem
East kent golding
Stjerneanis
Vaniljestangen
Muskat
Enebær

[B]Andre ingredienser[/B]
Ingen som jeg ikke allerede har gitt opp.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Sjokolade malt og knust Axa 4 korn, 45min på 70 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 6 gram
Informasjon om gjæring:
Har brukt Safale S-04 Enlish ale yeast.
Ølet har gjæret for neste 2 uker.

[B]Kommentarer[/B]
På grunn av problemer med helle vørter fra kjele til gjæringskar fikk ølet i begynnelse ein ubehagelig bitterhet, men dette mildnet da ølet modnet og nå gi dette ølet litt bitterhet på slutt.

Dette oppskrift var min egen idé og et lite eksperiment. Selv synes jeg at resultated er interessant og litt annerledes en ein vanlig juleøl.

Ølet har lite skum så du må helle direkte i glass!

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2017
Flasket: 23. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N