Brygger: Bjarte Nataas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter) Ekstra ingredienser: Kaffe, vaniljestang og honning OG: 1060 FG: 1015 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 80 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3kg LME 0,45kg Carared 0,35kg Dark Munich 0,2kg Black Patent 0,1kg Chocolate malt 0,5kg Honning (1 dag etter) [B]Humle og krydder[/B] 45g Belma 60min [B]Andre ingredienser[/B] 2 vaniljestenger tilsatt to dager før flasking. Kaldbrygget kaffe laget av 100g nykvernet kenyansk "Karinga"-kaffe fra Bergen Kaffebrenneri, tilsatt ved flasking. [B]Meskeinformasjon[/B] Partial mash, spesialmalt fikk 45 minutter på 68 grader, LME tilsatt rett etter oppkok. 12 liter, 10 liter var kokt og avkjølt i gjæringsbøtten dagen før. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 1 pk Informasjon om gjæring: 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. februar 2015 Flasket: 22. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N