Brygger: Bjarte Nataas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: Kaffe, vaniljestang og honning
OG: 1060
FG: 1015
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3kg LME
0,45kg Carared
0,35kg Dark Munich
0,2kg Black Patent
0,1kg Chocolate malt
0,5kg Honning (1 dag etter)

[B]Humle og krydder[/B]
45g Belma 60min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 vaniljestenger tilsatt to dager før flasking. Kaldbrygget kaffe laget av 100g nykvernet kenyansk "Karinga"-kaffe fra Bergen Kaffebrenneri, tilsatt ved flasking.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Partial mash, spesialmalt fikk 45 minutter på 68 grader, LME tilsatt rett etter oppkok. 12 liter, 10 liter var kokt og avkjølt i gjæringsbøtten dagen før.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 1 pk
Informasjon om gjæring:
20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2015
Flasket: 22. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N