Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1062
FG: 1015
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 41 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3500 g Pilsner Malt 3 EBC 
2800 g Munich Malt 20 EBC
1000 g Cara Crystal 120 EBC 
100 g Chocolate Malt   800 EBC    
50 g Smoked Malt 6 EBC
250 g Demerera Sugar
150 g Farin

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.8% alpha   60 g   60 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   60 g   60 minutes 
Saaz 2.8% alpha   40 g   10 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   40 g   10 minutes 
Styrian Golding 4.0% alpha   40 g   10 minutes 

Lager en "te" som tilsettes når vørter er kald: 
Appelsinskall (32 gr.), 
nellik (3 spiker), 
lakrisrot (20 gr.), 
en vaniljestang og 
en kanelstang. 
Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demara, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1. ts Irish Moss, kok siste 10 min 
1/2 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 degrees for 90 minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock Lager Yeast
Gjærmengde: 5 rør gjær (ikke starter)
Informasjon om gjæring:
8-10 grader i 28 dager
Ettergjæret med Farin på flasker ved 20 grader i 14 dager.
I kjøleskap på ca. 2 grader i 11 dager.
Diacetylrast i 3 døgn etter 3 ukers gjæring.

[B]Kommentarer[/B]
Flasket på 3 kasser bjørnunger. (0,33 l.)

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. februar 2013
Flasket: 12. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N