Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1062 FG: 1015 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 34,0 Beregnet farge: 41 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3500 g Pilsner Malt 3 EBC 2800 g Munich Malt 20 EBC 1000 g Cara Crystal 120 EBC 100 g Chocolate Malt 800 EBC 50 g Smoked Malt 6 EBC 250 g Demerera Sugar 150 g Farin [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8% alpha 60 g 60 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 60 g 60 minutes Saaz 2.8% alpha 40 g 10 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 40 g 10 minutes Styrian Golding 4.0% alpha 40 g 10 minutes Lager en "te" som tilsettes når vørter er kald: Appelsinskall (32 gr.), nellik (3 spiker), lakrisrot (20 gr.), en vaniljestang og en kanelstang. Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demara, og deretter ta alt i gryten siste 10 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1/2 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min [B]Meskeinformasjon[/B] 68 degrees for 90 minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Lager Yeast Gjærmengde: 5 rør gjær (ikke starter) Informasjon om gjæring: 8-10 grader i 28 dager Ettergjæret med Farin på flasker ved 20 grader i 14 dager. I kjøleskap på ca. 2 grader i 11 dager. Diacetylrast i 3 døgn etter 3 ukers gjæring. [B]Kommentarer[/B] Flasket på 3 kasser bjørnunger. (0,33 l.) [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. februar 2013 Flasket: 12. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N