Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1104
FG: 1036
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 9,1%
Beregnet IBU: 146,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8830 gram Maris Otter malt
940 gram Wheat malt
520 gram Carapils
520 gram Pale Crystal malt
420 gram Munich malt
210 gram Caramalt
100 gram Dark Crystal malt
640 gram DME

[B]Humle og krydder[/B]
35 gram Colombus 14,5% 90 min
20 gram Colombus 14,5% 30 min
20 gram Simcoe 13,5% 30 min
20 gram Summit 14% 30 min
20 gram Centennial 12% 30 min
20 gram Colombus 14,5% 15 min
20 gram Simcoe 13,5% 15 min
20 gram Summit 14% 15 min
20 gram Centennial 12% 15 min
20 gram Colombus 14,5% 5 min
20 gram Simcoe 13,5% 5 min
20 gram Summit 14% 5 min
20 gram Centennial 12% 5 min
20 gram Colombus 14,5% 1 min
20 gram Simcoe 13,5% 1 min
20 gram Summit 14% 1 min
20 gram Centennial 12% 1 min
20 gram Colombus 14,5% 30 min
20 gram Simcoe 13,5% -1 min
20 gram Summit 14% -1 min
20 gram Centennial 12% -1 min
100 gram Simcoe, tørrhumle 10 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
2ts gjærnæring
1 kapsel Servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t@ 67grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP090
Gjærmengde: 440 bill celler
Informasjon om gjæring:
Tilsatt O2, 1 min @ 2L/min før gjæring
Gjæret ved 20 grader i 3 uker, før sekundær i 10 dager med tørrhumle

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til vol co2: 2,3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. juni 2012
Flasket: 18. juli 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N