Brygger: Sigurd Johan Saure
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1021
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 103,0
Beregnet farge: 98 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Finland - Pale Ale Malt	46.5%
American - Wheat	4.8%
Flaked Oats	4.8%
German - CaraMunich I		8.7%
American - Caramel / Crystal 	6.1%
United Kingdom - Chocolate	2.4%
American - Black Malt		2.4%
United Kingdom - Roasted Barley	2.4%
Liquid Malt Extract - Dark	14.5%
Dry Malt Extract - Dark 7,3%

[B]Humle og krydder[/B]
75gr Columbus 16,5% - 75min
50gr Crystal 5% - 30 min
50 gr Columbus 6,5% - 1min

[B]Andre ingredienser[/B]
NIL

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusion 66C - 30min
Sparge 68C - 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 1 pakke + starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 2 døgn, så 20 grader i 20 døgn før coldcrash, 6 gr sukker for karbonering, flaske og satt i 23grader i 14 døgn. 
Kjellerlagret i 13 mnd

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. januar 2016
Flasket: 15. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N