Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1113
FG: 1026
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 11,4%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC 23000 g  
Cara Munich I 100 EBC 1700 g  
Chocolate Malt 800 EBC 800 g  
Roasted Barley 1100 EBC 1000 g  
Dry Light Extract 8 EBC 2500 g  
Cane Sugar (light) 20 EBC 240 g

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget 15.0 % 100 g 60 min  
Crystal 2.7 % 55 g 30 min  
Crystal 2.7 % 55 g 15 min  
Columbus 16.0 % 100 g 60 min 

2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: CaCO3 (kun mesk): 22 gram

2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min  
Mash step 60 °C 20 min  
Mash step 70 °C 40 min  
Utmesk. Skylling ca 25-35 liter. Sakte avtapping!! 78 °C 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 201 gram
Informasjon om gjæring:
Bruk 210 gram rehydrert US-05. 
2 min med oksygen. Mer oksygen etter ca 12 timer.

Tatt på eikefatet 30.10.2016

[B]Kommentarer[/B]
Modnet på eikefat

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. oktober 2016
Flasket: 30. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N