Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: OG: 1113 FG: 1026 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 11,4% Beregnet IBU: 65,0 Beregnet farge: 90 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 23000 g Cara Munich I 100 EBC 1700 g Chocolate Malt 800 EBC 800 g Roasted Barley 1100 EBC 1000 g Dry Light Extract 8 EBC 2500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 240 g [B]Humle og krydder[/B] Nugget 15.0 % 100 g 60 min Crystal 2.7 % 55 g 30 min Crystal 2.7 % 55 g 15 min Columbus 16.0 % 100 g 60 min 2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: CaCO3 (kun mesk): 22 gram 2 ts Irish Moss 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min Mash step 60 °C 20 min Mash step 70 °C 40 min Utmesk. Skylling ca 25-35 liter. Sakte avtapping!! 78 °C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 201 gram Informasjon om gjæring: Bruk 210 gram rehydrert US-05. 2 min med oksygen. Mer oksygen etter ca 12 timer. Tatt på eikefatet 30.10.2016 [B]Kommentarer[/B] Modnet på eikefat [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. oktober 2016 Flasket: 30. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N