Brygger: Rune Amundsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1084
FG: 1018
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 38 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7000g pilsnermalt 3 ebc
300g cara crystal 120 ebc
300g melanodin malt
400g special B 230 ebc
300g hvete malt 3 ebc
100g Biscuit malt

500g candis sukker
500g lys sirup

[B]Humle og krydder[/B]
12g Norther brewer  60 min
40g Styrian golding 15 min
10g styrian golding 5 min

20g koriander 15 min
10g tørket appelsinskall søt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
75 minutter på 66 grader
15 minutter hever til 75

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3463
Gjærmengde: 3 liter starter
Informasjon om gjæring:
5 dager på 20 grader
resten på 22 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. april 2013
Flasket: 25. april 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N