Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1076 FG: 1018 Mengde vørter: 95,0l Mengde ferdig øl: 88,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 100 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 15kg Pilsnermalt (Fuglesang) 5kg Munchenermalt (Bamberg 2,4 kg Roasted Barley 1,2 kg Sjokolademalt 0,6 kg Hvetemalt 1,2 kg Cara Red (Bamberg) 1,5 kg Havregryn [B]Humle og krydder[/B] 200gr East Kent Golding 5,9% 90 min 150gr East Kent Golding 5,9% 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid i innmesking 40 gr Natron i innmesking [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader i 60 min, også tilsatt 1,5 kg havregryn kokt i 10 min i 10 liter vann. Deretter hevet temp til 72 grader i 20 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham Ale Yest Gjærmengde: 1,3 liter Informasjon om gjæring: Starter laget av 4 fl 0,33 vørterøl kokt ut for å ta bort kullsyre og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Kjølt ned og tilsatt 4 ikke toppede ss med Nottingham Ale Yest. Gjæringstemp 18-19 grader i 10 dager. [B]Kommentarer[/B] Tilsatt 320 gr demerarasukker kokt ut i 1 liter vann og nedkjølt, ved flasketapping. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. desember 2013 Flasket: 15. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N