Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1076
FG: 1018
Mengde vørter: 95,0l
Mengde ferdig øl: 88,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 100 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15kg Pilsnermalt (Fuglesang)
5kg Munchenermalt (Bamberg
2,4 kg Roasted Barley
1,2 kg Sjokolademalt
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Cara Red (Bamberg)
1,5 kg Havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
200gr East Kent Golding 5,9% 90 min
150gr East Kent Golding 5,9% 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid i innmesking
40 gr Natron i innmesking

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i 60 min, også tilsatt 1,5 kg havregryn kokt i 10 min i 10 liter vann. Deretter hevet temp til 72 grader i 20 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham Ale Yest
Gjærmengde: 1,3 liter
Informasjon om gjæring:
Starter laget av 4 fl 0,33 vørterøl kokt ut for å ta bort kullsyre og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Kjølt ned og tilsatt 4 ikke toppede ss med Nottingham Ale Yest.
Gjæringstemp 18-19 grader i 10 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Tilsatt 320 gr demerarasukker kokt ut i 1 liter vann og nedkjølt, ved flasketapping.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. desember 2013
Flasket: 15. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N