Brygger: Erik Ingebrigtsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,084 FG: 1,007 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 10,5% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 72 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6 kg Pilsner 400 gr Munich Malt 10L 250 gr Biscuit Malt 150 gr Aromatic Malt 100 gr Chocolate Malt 100 gr Special B 1,27 kg Light DME 650 gr. Candi Sirup (Mørk) 360 gr. Candi Sukker (Amber) [B]Humle og krydder[/B] 22 gr. Northern Brewer (9,5%AA) @ 90 Min 26 gr. Styrian Goldings (3,84%AA) @ 30 Min 25 gr. Hallertau Hersbrucker (4,13%AA) @ 30 Min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts Irish Moss @ 10 min. 1 rør ClarityFerm ved pitching [B]Meskeinformasjon[/B] 65C i 90 Minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 2 rør starter Informasjon om gjæring: 25 grader i 4 dager. Rampet opp til 29 i 2 dager. Ned til 22 i 15 dager. [B]Kommentarer[/B] Testet glutenfritt. Løst basert på Westvleteren 12, modifisert oppskrift funnet på nett. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. oktober 2013 Flasket: 9. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N