Brygger: Erik Ingebrigtsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,084
FG: 1,007
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 72 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg Pilsner
400 gr Munich Malt 10L
250 gr Biscuit Malt
150 gr Aromatic Malt
100 gr Chocolate Malt
100 gr Special B
1,27 kg Light DME
650 gr. Candi Sirup (Mørk)
360 gr. Candi Sukker (Amber)

[B]Humle og krydder[/B]
22 gr. Northern Brewer (9,5%AA) @ 90 Min
26 gr. Styrian Goldings (3,84%AA) @ 30 Min
25 gr. Hallertau Hersbrucker (4,13%AA) @ 30 Min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts Irish Moss @ 10 min.
1 rør ClarityFerm ved pitching

[B]Meskeinformasjon[/B]
65C i 90 Minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 2 rør starter
Informasjon om gjæring:
25 grader i 4 dager. 
Rampet opp til 29 i 2 dager. 
Ned til 22 i 15 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Testet glutenfritt.
Løst basert på Westvleteren 12, modifisert oppskrift funnet på nett.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. oktober 2013
Flasket: 9. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N