Brygger: Stian Krog Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg) Ekstra ingredienser: OG: 1070 FG: 1015 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 7,3% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 38 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,00 kg Maris Otter Malt 47,3 % 3,00 kg Munich Malt 35,5 % 0,50 kg Rye Malt 5,9 % 0,40 kg Peated Malt 4,7 % 0,10 kg Black Malt 1,2 % [B]Humle og krydder[/B] 45,00 g Northern Brewer Boil 60,0 min 20,00 g Hallertauer Mittelfrueh Boil 10,0 min 23,00 g Juniper Berries (Crushed) Boil 10,0 mins 42,00 g Mead Wort Boil 10,0 mins [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Water/pH adjustments: none. Mash in with 26 liters of water at 65-66 C for 45 minutes, raised to 70 C for 20 minutes. Mash out at 77 C for 15 minutes. Sparged with 9 liters 80 C water. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 California Al Gjærmengde: 1 pack,1,6 l starter Informasjon om gjæring: Pitched 1,6 liters of yeast slurry at 20 C. Shook fermentation bucket a bit to disperse yeast. Oxygenated wort with around 2 liters/minute for around 1 minute. Fermenation: 17,5 C for 3 weeks. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. oktober 2013 Flasket: 10. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N