Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1070
FG: 1015
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 38 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,00 kg Maris Otter Malt 47,3 % 
3,00 kg Munich Malt 35,5 % 
0,50 kg Rye Malt 5,9 % 
0,40 kg Peated Malt 4,7 % 
0,10 kg Black Malt 1,2 %

[B]Humle og krydder[/B]
45,00 g Northern Brewer 
Boil 60,0 min 

20,00 g Hallertauer Mittelfrueh  Boil 10,0 min 

23,00 g Juniper Berries (Crushed) Boil 10,0 mins 

42,00 g Mead Wort 
Boil 10,0 mins

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Water/pH adjustments: none.

Mash in with 26 liters of water at 65-66 C for 45 minutes, raised to 70 C for 20 minutes. 

Mash out at 77 C for 15 minutes. 

Sparged with 9 liters 80 C water.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 California Al
Gjærmengde: 1 pack,1,6 l starter
Informasjon om gjæring:
Pitched 1,6 liters of yeast slurry at 20 C. Shook fermentation bucket a bit to disperse yeast. 

Oxygenated wort with around 2 liters/minute for around 1 minute. 

Fermenation: 17,5 C for 3 weeks.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. oktober 2013
Flasket: 10. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N