Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 70 FG: 18 Mengde vørter: 40,0l Mengde ferdig øl: 36,7l Alkoholstyrke: 6,8% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 50 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5 1000 gr. Viennamalt, EBC 8 333 gr. Crystalmalt, EBC 120 140 gr. Caramalt, EBC 35 120 gr. Crystalmalt, EBC 400 60 gr, Chocolate Malt, EBC 1200 60 gr. Amber, EBC 45 27 gr. Red Crystal, EBC 400 500 gr. Molasses, EBC 200 [B]Humle og krydder[/B] 20 gr. Sterling pellet, IBU 4, tid 01:00 25 gr. Hallertau Mittelfruh, IBU 4,7, tid 01:00 25 gr. Tettnanger, IBU 2,4, tid 00:10 [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 68°C 75 min 78°C 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Gjærmengde: Slurry 561 ml. Informasjon om gjæring: 9-10°C 28 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. desember 2015 Flasket: 30. januar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F