Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 70
FG: 18
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 36,7l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5
1000 gr. Viennamalt, EBC 8
333 gr. Crystalmalt, EBC 120
140 gr. Caramalt, EBC 35
120 gr. Crystalmalt, EBC 400
60 gr, Chocolate Malt, EBC 1200
60 gr. Amber, EBC 45
27 gr. Red Crystal, EBC 400
500 gr. Molasses, EBC 200

[B]Humle og krydder[/B]
20 gr. Sterling pellet, IBU 4, tid 01:00
25 gr. Hallertau Mittelfruh, IBU 4,7, tid 01:00
25 gr. Tettnanger, IBU 2,4, tid 00:10

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C	75 min
78°C	30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: Slurry 561 ml.
Informasjon om gjæring:
9-10°C
28 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. desember 2015
Flasket: 30. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F