Brygger: Karl Jørgen Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10C Bière de garde
OG: 17,500
FG: 9,300
Mengde vørter: 35,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 l vørter brukt og drukket i godt lag.

Pilsner 9, Vienna 4, Biscuit 0,5, Surmalt 0,5, Sprcisl B 0,25, Røykmalt (!) 0,25.

[B]Humle og krydder[/B]
Perle 200g,90g 90 min,60g 30min,50g 15min. En neve vest indisk laurbær etter primærgjæring for profilering.

[B]Andre ingredienser[/B]
100g lynghonning i sekundær.

[B]Meskeinformasjon[/B]
1 trinn 67 grader 1 time. Utmesk 70 grader 0,5 timer.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Egen villgjær
Gjærmengde: Nok
Informasjon om gjæring:
Forholdsvis kjølig ( 15 grader).

[B]Kommentarer[/B]
Flaskekarbonering ved hjelp av frisk hetvingjær.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. november 2016
Flasket: 17. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N