Brygger: Marius Høye Steen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1085 FG: 1016 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 38 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8500 gram Maris Otter 1100 gram Munich malt type 2 260 gram Flaked Wheat 170 gram Caramunich type 2 100 gram Chocolate malt 100 gram Special B 300 gram Brun kandisukker [B]Humle og krydder[/B] 24 gram Magnum 14,2% 60 min 8 gram Hallertauer Hersbrucker 3,7% 15 minutter 5 gram EKG 5,6% 15 minutter 7 gram Saaz 3,1% 1 minutt 7 gram Styrian Goldings 4,1% 1 minutt 5 gram Orange peel bitter 5 minutter 3 gram knust korianderfrø 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1ts gjærnæring 1kpsl servomyces 1ts irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] 1t @ 66grC [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 380 bill celler Informasjon om gjæring: Tilsatt 1 min O2 ved 1L/min før gjæring Gjæret 3 uker ved 20 grader [B]Kommentarer[/B] Naturlig karbonert til volco2: 2.4 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. august 2012 Flasket: 31. august 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N