Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1085
FG: 1016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 38 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8500 gram Maris Otter
1100 gram Munich malt type 2
260 gram Flaked Wheat
170 gram Caramunich type 2
100 gram Chocolate malt
100 gram Special B
300 gram Brun kandisukker

[B]Humle og krydder[/B]
24 gram Magnum 14,2% 60 min
8 gram Hallertauer Hersbrucker 3,7% 15 minutter
5 gram EKG 5,6% 15 minutter
7 gram Saaz 3,1% 1 minutt
7 gram Styrian Goldings 4,1% 1 minutt
5 gram Orange peel bitter 5 minutter
3 gram knust korianderfrø 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1ts gjærnæring
1kpsl servomyces
1ts irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t @ 66grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 380 bill celler
Informasjon om gjæring:
Tilsatt 1 min O2 ved 1L/min før gjæring
Gjæret 3 uker ved 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2.4

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. august 2012
Flasket: 31. august 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N