Brygger: Sven Andreas Högfeldt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: 40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon. OG: 104 FG: 32 Mengde vørter: 18,0l Mengde ferdig øl: 14,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 78,0 Beregnet farge: 78,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3.96kg Marris Otter 792g Brown malt 528g vetemalt 495g Chocolate wheat 165g Roasted barley 330g Dark chrystal malt 275ebc 330g Chrystal wheat 120ebc [B]Humle og krydder[/B] 90min 25g Summit 16.2% 10min 16g Challenger 7.5% 10min 16g Summit 16.2% [B]Andre ingredienser[/B] 1,5ss Oppslammet kritt 2krm Kalsiumklorid [B]Meskeinformasjon[/B] 67grader i 2 timer Utlak 72 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 090 San diego Gjærmengde: Ca 0.5L starter Informasjon om gjæring: 21 grader i ca 3 uker. [B]Kommentarer[/B] Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring. Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. april 2015 Flasket: 15. mai 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N