Brygger: Sven Andreas Högfeldt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon.
OG: 104
FG: 32
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 78,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.96kg Marris Otter
792g Brown malt
528g vetemalt
495g Chocolate wheat
165g Roasted barley
330g Dark chrystal malt 275ebc
330g Chrystal wheat 120ebc

[B]Humle og krydder[/B]
90min 25g Summit 16.2%
10min 16g Challenger 7.5%
10min 16g Summit 16.2%

[B]Andre ingredienser[/B]
1,5ss Oppslammet kritt
2krm Kalsiumklorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
67grader i 2 timer
Utlak 72 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 090 San diego
Gjærmengde: Ca 0.5L starter
Informasjon om gjæring:
21 grader i ca 3 uker.

[B]Kommentarer[/B]
Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring.

Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. april 2015
Flasket: 15. mai 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N