Brygger: Bård Skogstrand Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,049 FG: 1,012 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 4,8% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 14 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 g Pale Ale malt 150 g Pale Crystal malt 50 g Crystal malt I 250 g Münchener malt 250 g Hvete malt [B]Humle og krydder[/B] 25 g Northern Brewer pellets 8.0% 60 minutter 14 g Cascade pellets 5.5% 10 minutter 14 g Centennial pellets 10% 10 minutter 14 g Cascade pellets 5.5% 2 minutter 14 g Centennial pellets 10% 2 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablett Wihrfloc siste 15 min. av kok. Vannjustering Mesk: CaSO4 - 7,5g CaCO3 - 2,5g [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 58° C Step1: 10 min - 62° C Step2: 60 min - 65° C Step3: 10 min - 72° C Step4: 5 min - 78° C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 001 California A Gjærmengde: 500 ml Informasjon om gjæring: 21 dager ved 19° C 14 dager ved 19° C Deretter lagret ved 5° C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. januar 2014 Flasket: 9. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N