Brygger: Bård Skogstrand
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,049
FG: 1,012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g Pale Ale malt
150 g Pale Crystal malt
50 g Crystal malt I
250 g Münchener malt
250 g Hvete malt

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Northern Brewer pellets 8.0% 60 minutter
14 g Cascade pellets 5.5% 10 minutter
14 g Centennial pellets 10% 10 minutter
14 g Cascade pellets 5.5% 2 minutter
14 g Centennial pellets 10% 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett Wihrfloc siste 15 min. av kok.

Vannjustering Mesk:
CaSO4 - 7,5g
CaCO3 - 2,5g

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 58° C
Step1: 10 min - 62° C
Step2: 60 min - 65° C
Step3: 10 min - 72° C
Step4: 5 min - 78° C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001 California A
Gjærmengde: 500 ml
Informasjon om gjæring:
21 dager ved 19° C
14 dager ved 19° C
Deretter lagret ved 5° C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2014
Flasket: 9. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N