Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,096
FG: 1,031
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.00 kg Pale Malt
1.80 kg Munton's Amber LME 
1.10 kg Peat Smoked Malt 
1.00 kg Weyermann Carabohemian
1.00 kg Muscovadosukker
500.00 g Oats, Flaked 
500.00 g Molasses 
300.00 g Carafa I
250.00 g Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
50.00 g Warrior 60 mins 14.50 % alfa
50.00 g Fuggles 20 mins 5.00 % alfa
50.00 g Hallertauer Mittelfrueh 10 mins 4.00 % alfa

25 g lakris @ 15 min.
10 g lettknuste kaffebønner i mesken

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusion 45 min@68.0°C
Mash Out
Fly Sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 og Workhorse
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved romtemperatur mellom 20 og 30 grader (sommerferie).

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. juli 2014
Flasket: 23. august 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N