Brygger: Per Vetle Heldal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 81
FG: 24
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,80	kg Pale Ale malt
1,25	kg Münchner malt
0,90	kg Hvete malt
0,45	kg Caramalt 150
0,20	kg Sjokolade malt
0,40	kg Roasted barley

[B]Humle og krydder[/B]
47g	Williamette
15g	Saas
14g	Styrian Goldings
15g	Saas
15g	Styrian Goldings
8g	Saas
8g	Styrian Goldings
25g	Williamette

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 90 min
5g CaCO3 i mesken

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale-04
Gjærmengde: 11g
Informasjon om gjæring:
2 liter starter

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2013
Flasket: 13. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N