Brygger: Marius Flagstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8A Dry stout OG: 1,059 FG: 1,015 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,7% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 102 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4.5 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC 500g Crystal Malt 120 EBC 400g Roasted Barley 1500 EBC 400g Hvete Malt 5 EBC 400g Bjørns Havregryn (Lettkokte) 200g Chocolate Malt 1200 EBC [B]Humle og krydder[/B] 30g Chinook pellets 10% AA (60 min) 10g East Kent Goldings blomst 4% AA (15 min) 10g East Kent Goldings blomst 4% AA (5 min) [B]Andre ingredienser[/B] 230 g Blå Java kaffebønner + 7dl vann (2 dager før tapping, Cold Extraction, tilsettes i gjæringsdunk) [B]Meskeinformasjon[/B] Koke opp 20L vann til 72 grader Meske i 20L i 75 min på 66-68 grader Koke opp 10L vann til 76 grader Meske i 10L i 20 min på 71-73 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: Gjæret 2 uker på gjæringskar på 17-20 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. januar 2013 Flasket: 17. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N