Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1,062
FG: 1,012
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 34,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,4 kg Maris Otter pale malt
0,3 kg Crystal malt 
0,2 kg Amber malt
0,2 kg Brown malt
0,2 kg Dark Crystal malt
0,08 kg Chocolate malt
0,12 kg sukker til priming på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
22 gram Magnum humle (14,10%) 60 minutter
40 gram East Kent Goldings humle (4,5%) i 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegsmesking 90 minutter på 65 grader C.
16 liter vann til innmesking
Kontinuerlig skylling med 22 liter vann på 78 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 002
Gjærmengde: 1 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæring på 18 grader Celsius i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. september 2013
Flasket: 22. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N