Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 1,062 FG: 1,012 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 34,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,4 kg Maris Otter pale malt 0,3 kg Crystal malt 0,2 kg Amber malt 0,2 kg Brown malt 0,2 kg Dark Crystal malt 0,08 kg Chocolate malt 0,12 kg sukker til priming på flasker [B]Humle og krydder[/B] 22 gram Magnum humle (14,10%) 60 minutter 40 gram East Kent Goldings humle (4,5%) i 2 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 11 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet 1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden 1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden [B]Meskeinformasjon[/B] Enstegsmesking 90 minutter på 65 grader C. 16 liter vann til innmesking Kontinuerlig skylling med 22 liter vann på 78 grader C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 002 Gjærmengde: 1 rør + starter Informasjon om gjæring: Tilsatt ren O2 etter nedkjøling Gjæring på 18 grader Celsius i 14 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. september 2013 Flasket: 22. september 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N