Brygger: Sindre Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1072 FG: 1012 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 82,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6000g Pale Malt 7 EBC (Bestmaltz) 700g Hvete Malt 3 EBC (Bestmaltz) 500g Cara Pils 7 EBC (Bestmaltz) 200g Amber Malt 100 EBC (Weyermann) 200g Cara Red 40 EBC (Weyermann) 100g Red Crystal 400 EBC (T.Fawcett) [B]Humle og krydder[/B] 30 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11% 15 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11% 1 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11% Tørrhumlet 9 dager i primærkar med: 20g Citra, 20g Columbus, 20g Centennial, 30g East Kent Goldings og 30g Saaz [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering i mesk med 10g gips, 3g kritt og 5g pH5,2 stabilizer Tilsatt 1/4 ts Super Moss 15min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] 19L meskevann (75grader) Mesk i 100min på 67grader, økt til 78grader med direkte varme manuell sirkulering over 15min. kontinuerlig skylling med 78 grader vann til 28 L i kokekar. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: Pitchet rett fra pose i 22 grader vørter, okysinert ved risting. Satt i 16 grader gjæringsskap, vørter temp oppe i 24 grader under stormgjæring. Tilsatt tørrhumle etter 3 dager. Holdt på 22 grader i 9 dager før flasking. 8g/l rørsukker til karbonering. [B]Kommentarer[/B] Litt høy OG og gjæringstemp i forhold til planlagt. God utgjæring og høy bitterhet, samt litt lav humlearoma, gav en øl i grenseland mellom Amerikansk IPA og Imperial IPA. Kunne selv tenkt meg litt mer restsødme og humlearoma. Men, resultatet faller trolig i smak hos mange. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. mars 2013 Flasket: 18. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N