Brygger: Sindre Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1072
FG: 1012
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 82,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6000g Pale Malt 7 EBC (Bestmaltz)
700g Hvete Malt 3 EBC (Bestmaltz)
500g Cara Pils 7 EBC (Bestmaltz)
200g Amber Malt 100 EBC (Weyermann)
200g Cara Red 40 EBC (Weyermann)
100g Red Crystal 400 EBC (T.Fawcett)

[B]Humle og krydder[/B]
30 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
15 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
1 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
Tørrhumlet 9 dager i primærkar med:
20g Citra, 20g Columbus, 20g Centennial, 30g East Kent Goldings og 30g Saaz

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i mesk med 10g gips, 3g kritt og 5g pH5,2 stabilizer
Tilsatt 1/4 ts Super Moss 15min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
19L meskevann (75grader) Mesk i 100min på 67grader, økt til 78grader med direkte varme manuell sirkulering over 15min.
kontinuerlig skylling med 78 grader vann til 28 L i kokekar.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Pitchet rett fra pose i 22 grader vørter, okysinert ved risting.
Satt i 16 grader gjæringsskap, vørter temp oppe i 24 grader under stormgjæring. Tilsatt tørrhumle etter 3 dager. Holdt på 22 grader i 9 dager før flasking. 8g/l rørsukker til karbonering.

[B]Kommentarer[/B]
Litt høy OG og gjæringstemp i forhold til planlagt.
God utgjæring og høy bitterhet, samt litt lav humlearoma, gav en øl i grenseland mellom Amerikansk IPA og Imperial IPA.
Kunne selv tenkt meg litt mer restsødme og humlearoma.
Men, resultatet faller trolig i smak hos mange.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. mars 2013
Flasket: 18. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N