Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1051 FG: 1011 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.000 kg Pale Ale Malt (53.85%) 5.000 kg Maris Otter Malt (38.46%) 1.000 kg Crystal 60 (7.69%) [B]Humle og krydder[/B] 30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.6 g/L) 50.0 g Perle Pellet (7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L) 100.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 8 Minutes (Boil) (2 g/L) 200.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (4 g/L) 45.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.9 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] Single step Infusion at 66°C for 75 Minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 2 pakker, hydrert Informasjon om gjæring: Fermented at 18°C with Safale US-05 Oksygenert med ren O2 i 2 min v/ 1 l/min [B]Kommentarer[/B] Kjølte vørter til ca 50 C, hopstand til dagen etter. (ca 20 C) [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. oktober 2012 Flasket: 20. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N