Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1051
FG: 1011
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.000 kg Pale Ale Malt (53.85%)
5.000 kg Maris Otter Malt (38.46%)
1.000 kg Crystal 60 (7.69%)

[B]Humle og krydder[/B]
30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
50.0 g Perle Pellet (7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L)
100.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 8 Minutes (Boil) (2 g/L)
200.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (4 g/L)
45.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.9 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 66°C for 75 Minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker, hydrert
Informasjon om gjæring:
Fermented at 18°C with Safale US-05
Oksygenert med ren O2 i 2 min v/ 1 l/min

[B]Kommentarer[/B]
Kjølte vørter til ca 50 C, hopstand til dagen etter. (ca 20 C)

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. oktober 2012
Flasket: 20. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N