Brygger: Kjetil Ølberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1062
FG: 1017
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 30,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 522 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6000 gram castle røykmalt
2000 gram castle munchenermalt mørk
1000 gram hjemmelaget kaffemalt
1000 gram hjemmelaget brendtmalt
1500 gram lettkokt havre fra bjørns

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram challenger blomst 6% i 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket med 25 liter vann ved 65 grader i 60 min
Siling i 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wyeast 2633
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 12 grader i 13 dager
Ettergjæret på fat ved 12 grader i 8 dager
Lagret ved 0-4 grader i ca 6 uker

[B]Kommentarer[/B]
Inspirasjonen til dette ølet kommer fra Bamberg i Tyskland.
Hjemmelaget kaffemalt er pilsmalt som er varmebehandlet ved 230 grader i 60 min.
Brendtmalten er varmebehandlet ved 230 grader til den ble sort.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. desember 2012
Flasket: 24. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N