Brygger: Kjetil Ølberg Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: OG: 1062 FG: 1017 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 30,0l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 50,0 Beregnet farge: 522 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6000 gram castle røykmalt 2000 gram castle munchenermalt mørk 1000 gram hjemmelaget kaffemalt 1000 gram hjemmelaget brendtmalt 1500 gram lettkokt havre fra bjørns [B]Humle og krydder[/B] 100 gram challenger blomst 6% i 60 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket med 25 liter vann ved 65 grader i 60 min Siling i 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wyeast 2633 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Gjæret ved 12 grader i 13 dager Ettergjæret på fat ved 12 grader i 8 dager Lagret ved 0-4 grader i ca 6 uker [B]Kommentarer[/B] Inspirasjonen til dette ølet kommer fra Bamberg i Tyskland. Hjemmelaget kaffemalt er pilsmalt som er varmebehandlet ved 230 grader i 60 min. Brendtmalten er varmebehandlet ved 230 grader til den ble sort. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. desember 2012 Flasket: 24. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N