Brygger: Martin Koldaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,104
FG: 1,026
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 10,5l
Alkoholstyrke: 11,4%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 149 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,7 kg Briess Pilsen Light Spraymal
0,2kg Pale Crystal
0,3 kg Special B
0,2 kg Pale Chocolate
0,3kg Roasted Barley

[B]Humle og krydder[/B]
35g Northern Brewer 5.5% + 35g Simcoe 13.5% v/30 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Andre tilsetninger: wyeast gjærnæring, whirlfloc, foam control.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Steepet i vannet under oppvarming fra 10 til 76 grader. Ca 40 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05 tørrgjør
Gjærmengde: 11,5g
Informasjon om gjæring:
14 dager ved 20-22 grader (romtemperatur).

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2017
Flasket: 8. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N