Brygger: Martin Koldaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,104 FG: 1,026 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 10,5l Alkoholstyrke: 11,4% Beregnet IBU: 78,0 Beregnet farge: 149 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2,7 kg Briess Pilsen Light Spraymal 0,2kg Pale Crystal 0,3 kg Special B 0,2 kg Pale Chocolate 0,3kg Roasted Barley [B]Humle og krydder[/B] 35g Northern Brewer 5.5% + 35g Simcoe 13.5% v/30 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Andre tilsetninger: wyeast gjærnæring, whirlfloc, foam control. [B]Meskeinformasjon[/B] Steepet i vannet under oppvarming fra 10 til 76 grader. Ca 40 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 tørrgjør Gjærmengde: 11,5g Informasjon om gjæring: 14 dager ved 20-22 grader (romtemperatur). [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. januar 2017 Flasket: 8. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N