Brygger: Kenneth Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1064
FG: 1010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,00 kg Pale Malt
1,00 kg Rye Malt
0,20 Dark candi sugar (500 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
43 g East Kent Goldings (5,7 % AA) - 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66-55 grader i ca 45 minutter*
67°C i 60 minutter
75°C utmesk (10 min)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Belle Saison
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
19 grader i 6 uker

[B]Kommentarer[/B]
Av og til så fucker man dessverre opp ett eller annet i bryggerprosessen. Denne gangen ble det at jeg glemte å legge i de nederste silplatene i Speidelen før jeg starta å fylle i malt. Med kun ca 1 kg malt igjen oppdaget jeg dette. Det førte med seg at mesken ble avkjølt ned til 55 grader i løpet av ca 30-45 minutter. Deretter ble det våte varmet opp igjen til 67 grader og jeg startet å meske som normalt derfra på altså 1 grad høyere enn forventet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2014
Flasket: None
Filtrert: Nei
Karbonering: N