Brygger: Kenneth Nygård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10D Saison OG: 1064 FG: 1010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 29,0 Beregnet farge: 28 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,00 kg Pale Malt 1,00 kg Rye Malt 0,20 Dark candi sugar (500 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 43 g East Kent Goldings (5,7 % AA) - 60 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 66-55 grader i ca 45 minutter* 67°C i 60 minutter 75°C utmesk (10 min) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Belle Saison Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: 19 grader i 6 uker [B]Kommentarer[/B] Av og til så fucker man dessverre opp ett eller annet i bryggerprosessen. Denne gangen ble det at jeg glemte å legge i de nederste silplatene i Speidelen før jeg starta å fylle i malt. Med kun ca 1 kg malt igjen oppdaget jeg dette. Det førte med seg at mesken ble avkjølt ned til 55 grader i løpet av ca 30-45 minutter. Deretter ble det våte varmet opp igjen til 67 grader og jeg startet å meske som normalt derfra på altså 1 grad høyere enn forventet. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. januar 2014 Flasket: None Filtrert: Nei Karbonering: N